DOCU: PASSIE & VRIENDSCHAP

DOCU: PASSIE & VRIENDSCHAP

DOCU: PASSIE & VRIENDSCHAP

Passie & Vriendschap. Dat is de werktitel van de vrolijke, toegankelijke en kleurrijke documentaire die de onafhankelijke filmmakers Gwen Jansen en Jeroen Roseboom met hun Japans-Nederlandse team willen maken over de enorme passie van menig Nederlander voor de Japanse cultuur.

De Japanse cultuur werkt voor vele Nederlanders als een ware magneet. Japan en Nederland zijn al meer dan 400 jaar met elkaar verbonden en Nederland is lange tijd het enige venster van Japan op het Westen geweest. Hoe zit dat exact? En wat zien we zowel in Japan als in Nederland terug van die eeuwenoude banden met elkaar? Hoe gepassioneerd zijn Japanners op hun beurt over de Nederlandse cultuur? Welke rol spelen de ambassades van Japan en Nederland eigenlijk in het geheel?  In de film is speciale aandacht voor de levendige en gepassioneerde subcultuur die in Nederland is ontstaan rond de Nishikigoi [de Japanse sierkarper].

Door de belevenissen van alle bijbehorende Nederlandse en Japanse liefhebbers, experts, kunst, shows, muziek, wedstrijden en trainingen krijgt de kijker een unieke kijk van binnenuit en van heel dichtbij in beide culturen. We zien de bijzondere band die ontstaat tussen Japanners en Nederlanders door de wederzijdse passie van zowel Nederlanders als Japanners voor de Nishikigoi. Kunnen we hier spreken van vriendschap of?

Wil je deze documentaire mede mogelijk maken via een donatie op de crowdfundpagina en/of wil je meer weten over deze film: https://japannetherlands.com