DE AUTOVAKMANNEN & -VROUWEN

DE AUTOVAKMANNEN & -VROUWEN

Het landschap in de wereld van de mobiliteit en de autobranche is enorm aan het veranderen.

In de film ‘De Autovakmannen van Nederland’ krijgt de kijker een kijkje achter de schermen als het gaat om de meest recente ontwikkelingen rondom auto’s en mobiliteit in ons land.

Hoe zit het nou met die zelfrijdende auto? En met de connected car? En wat betekent dit voor de huidige autovakmannenen – vrouwen in ons land? Het aandeel electronica en telematica in de auto groeit razendsnel dus met alleen handgereedschap kom je niet meer zo ver. Hoe zorgen de autotechnici er desondanks toch voor dat ze aan de bal blijven?  Richten zij zich al op een andere toekomst dan tot op heden wellicht verwacht? Wat vinden zij van alle ontwikkelingen? En wat betekent dit alles voor de sfeer, betrokkenheid en bevlogenheid bij deze autovakmannen (zowel ondernemers, als niet-ondernemers, zowel mannen als vrouwen)?

Gwen Jansen heeft meer dan een jaar een aantal autovakmannen en – vrouwen met haar camera  gevolgd om een en ander van binnenuit in kaart te brengen.

9 februari gaat de film in premiere!

 

Op www.deautovakmannen.nl en op Facebook/deautovakmannen lees je meer!

Trailer

Introductie Hoofdpersonen

KIM VAN OMMEN – KIMS SPEEDSHOP te Spijkenisse.

Kim is 32 jaar en vastbesloten om als vrouw, ondanks de vele negatieve reacties vanuit haar directe omgeving, haar eigen onafhankelijke autobedrijf te beginnen. Ze start met drie medewerkers in een lege garagebox in Spijkenisse. In de film volgen we haar en haar team bij de vele uitdagingen die zowel intern als extern op haar pad komen. Wat is haar plan om als start up haar prille autobedrijf een gezonde toekomst te geven en zich staande te houden in deze sector die zo snel verandert?

FRANÇOIS DRIESSEN – DRIESSEN GROEP te Eindhoven

François is eigenaar van de grote dealerholding DRIESSEN GROEP te Eindhoven. Dit autobedrijf voert 15 verschillende automerken. François is vastberaden om voorop te blijven lopen als het gaat om alle technolgische innovaties. Hij ziet vooral veel kansen om zijn bedrijf nog verder te laten groeien als het gaat om onder andere het digitaliseren van bedrijfsprocessen. In hoeverre lukt het hem om zijn personeel dat ook te laten inzien?

  NORDIN DAHRI – AUTOBEDRIJF WESTBROEK te Utrecht

Nordin is leermeester en al 15 jaar eigenaar van een onafhankelijk autobedrijf op de autoboulevard van Utrecht. Klanten zien zichzelf als familie van hem en blijven hele dagen hangen in het bedrijf, mogen door de hele werkplaats lopen en blijven kijken bij reparatie en onderhoud. We zien hem in de film relatief veel wandelen en buurten bij bedrijven bij hem in de buurt. Tijdsverdrijf of pure strategie?

HENK VOSKUILEN – AUTOBEDRIJF VOSKUILEN te Houten

Henk ziet nog maar 8%. Hij had vroeger een Wajong uitkering. Dit vond hij vreselijk. Ondanks zijn beperkte zicht, is hij er door zijn ongelofelijke drive, liefde voor het vak van autotechnicus en leergierigheid in geslaagd om samen met zijn vrouw Ernestine een mooi onafhankelijk autobedrijf op te bouwen. Het zint hem niets dat door alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software en ICT die de autofabrikanten inbouwen in de nieuwe auto’s, op den duur de dealers een voorsprong op het onafhankelijke kanaal zouden hebben. Hij doet er dan ook alles aan om bij te blijven en hen zelfs voor te blijven. Zou het hem lukken?

HENRI VAN DUN – CARPROF VAN DUN te Best

Henri is als technicus een aantal jaar geleden met een maat een onafhankelijk autobedrijf begonnen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot bedrijf met 3 medewerkers. Zijn partner is echter ziek geworden en Henri staat er voortaan alleen voor. Hij moet opeens een heel bedrijf runnen, mensen aansturen en managen terwijl hij daar geen kaas van heeft gegeten. De komst van de zelfrijdende auto’s voelt hij als een hete adem in zijn nek. Wat te doen? Stoppen of doorgaan? Zelfstandig verder of aansluiting zoeken bij een franchiseketen?

MELANIE VAN ROSSUM – CARREC TECHNOCENTER te Soesterberg

Melanie heeft de HTS Autotechniek gedaan maar voelde toch een grote achterstand toen zij begon te werken in het autobedrijf. Met argusogen werd gekeken naar deze prachtige vrouw die perse wil sleutelen. Ze ziet het sleutelen aan auto’s als het oplossen van heerlijke technische puzzels. Haar passie ligt daarbij vooral bij de mechanica in auto’s. Ai…wat te doen nu er steeds meer electronica in de auto’s komt? Inmiddels heeft ze zich opgewerkt in een motorrevisiebedrijf tot diagnosekanon van het eerste uur! Hoe zal dit verder gaan?

VICTOR DOLK – PROMOVENDUS TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN

Victor doet wat autofabrikanten nog niet echt doen. De verschillende merken zijn volgens hem vooral met de ontwikkeling van hun eigen zelfrijdende en ‘connected’ car bezig maar nog niet erg met de communicatie tussen auto’s van verschillende merken. In de film zie je hoe hij met zijn studenteam genaamd ‘Het A-team’ bezig is om met studenteams uit heel Europa dit wel op te pakken.

MICHIEL SCHREIJER – Autotechnicus bij Van Udenhout te Eindhoven.

Michiel wil maar 1 ding. Al vanaf kinds af aan. Hij wil sleutelen. Van 9 tot 5. Sleutelen. Rateltje 10 is zijn favoriete ringsleutel. Hij ziet al meer dan 30 jaar in het vak en wil graag meeveranderen met alle ontwikkelingen. Hij ziet echter dat de jongeren het veel makkelijker hebben dan hij op dat vlak. Zij zijn ingestroomd met het uitlezen van auto’s. Hij begon met het schoonmaken van remmen. Hij neemt het heft in eigen handen.

GERWIN VAN JAARSVELD – PEUGEOT DEALER VAN JAARSVELD te Montfoort

Gerwin runt als 3e generatie het familiebedrijf Van Jaarsveld. Een single point dealerbedrijf met een lange historie. 80 jaar geleden richtte zijn opa het bedrijf op. Vanwege de vele ontwikkelingen in de sector dreigt de toekomst van het familiebedrijf in gevaar te komen. En dat terwijl het bedrijf onlangs nog door Peugeot is uitgeroepen tot de single point dealer die de meeste auto’s van dit merk heeft verkocht. Gerwin staat voor ingrijpende beslissingen zowel voor hemzelf, zijn familie als zijn medewerkers.